A low-pressure chiller is being permanently retired and its metal shell sent to a scrap processor. What must happen to its remaining refrigerant charge first?
Not quite. The answer is A: It must be recovered to the required evacuation level (25 mm Hg absolute for a low-pressure appliance) by a certified technician using certified equipment before the chiller is disposed of, scrapped, or dismantled
Appliances other than small appliances may not be disposed of until a certified technician has evacuated them to the required level in Table 1 of § 82.156 — for a low-pressure chiller, 25 mm Hg absolute — and verified that level was reached. 'It is being scrapped anyway' is never an exemption from recovery.
Reference: 40 CFR Part 82 § 82.156(a); 82.154(b) (Evacuation before disposal)
Checked against the official text
Read the eCFR text current through 2026-10-30 of § 82.156. Technicians must evacuate appliances other than small appliances to Table 1 levels before opening or disposing of them (low-pressure: 25 mm Hg absolute); the venting prohibition has no exemption for scrapping.
Trade Code Wizard is not affiliated with, endorsed by, or licensed by the International Code Council (ICC), the National Fire Protection Association (NFPA), IAPMO, the ESCO Institute, NATE, HVAC Excellence, NASCLA, NICET, the U.S. Environmental Protection Agency, PSI, Prov, Pearson VUE, or any state or local licensing board. Exam and code names are used only to identify which examination this study material prepares you for.
These are original practice questions written to publicly published exam content outlines. They are not actual exam questions, and they do not reproduce code text. Explanations cite code sections and state requirements in our own words — always verify against the code edition your jurisdiction has adopted, which may differ from the edition cited here.
Passing is not guaranteed. This is study material, not a substitute for the adopted code, for your licensing board's requirements, or for qualified instruction.