How should a technician determine the exact vacuum level (in inches of mercury) required to properly recover refrigerant from a specific high-pressure appliance?
Not quite. The answer is C: Look it up in the evacuation table (or the recovery equipment's certified specifications): the required level depends on the appliance's pressure class, whether its full charge is under or over 200 pounds, and when the recovery equipment was manufactured
Required evacuation levels for appliances other than small appliances are not one fixed number. Table 1 of § 82.156 sets them by pressure class (very high, high, medium, low), by whether the appliance's full charge is under or over 200 lb, and by whether the recovery equipment was made before or after November 15, 1993. A technician who memorizes a single number and applies it everywhere is exactly the failure mode this question tests for.
Reference: 40 CFR Part 82 § 82.156(a), Table 1 (Required levels of evacuation)
Checked against the official text
Read the eCFR text current through 2026-10-30 of § 82.156. Table 1 sets the level by pressure class, by whether full charge is under or over 200 lb, and by the manufacture date of the recovery equipment. It has no compressor-status variable.
Trade Code Wizard is not affiliated with, endorsed by, or licensed by the International Code Council (ICC), the National Fire Protection Association (NFPA), IAPMO, the ESCO Institute, NATE, HVAC Excellence, NASCLA, NICET, the U.S. Environmental Protection Agency, PSI, Prov, Pearson VUE, or any state or local licensing board. Exam and code names are used only to identify which examination this study material prepares you for.
These are original practice questions written to publicly published exam content outlines. They are not actual exam questions, and they do not reproduce code text. Explanations cite code sections and state requirements in our own words — always verify against the code edition your jurisdiction has adopted, which may differ from the edition cited here.
Passing is not guaranteed. This is study material, not a substitute for the adopted code, for your licensing board's requirements, or for qualified instruction.