Refrigerant recovered from a small appliance is intended to be reused in a different piece of equipment owned by the same customer, without being sold to anyone else. At minimum, what level of processing does this require?
Not quite. The answer is A: No processing at all — recovered refrigerant may be reused directly, but a recycling step (oil separation, moisture/acid/particulate reduction) is still good practice before reuse
Because this refrigerant is staying within the same ownership rather than being sold on, it doesn't trigger the full reclamation/verification bar that protects an anonymous future buyer — but that doesn't mean 'anything goes.' A recycling pass to remove moisture, acid, and particulates is still the responsible practice before putting recovered refrigerant back into service, even when the letter of the law doesn't demand full reclamation for this same-owner reuse scenario.
Reference: 40 CFR Part 82 § 82.156(h) (Reuse of recovered refrigerant)
Checked against the official text
Read the eCFR text current through 2026-10-30 of § 82.156. Refrigerant may be returned to the appliance it came from, or another appliance owned by the same person, without being recycled or reclaimed (except for MVACs).
Trade Code Wizard is not affiliated with, endorsed by, or licensed by the International Code Council (ICC), the National Fire Protection Association (NFPA), IAPMO, the ESCO Institute, NATE, HVAC Excellence, NASCLA, NICET, the U.S. Environmental Protection Agency, PSI, Prov, Pearson VUE, or any state or local licensing board. Exam and code names are used only to identify which examination this study material prepares you for.
These are original practice questions written to publicly published exam content outlines. They are not actual exam questions, and they do not reproduce code text. Explanations cite code sections and state requirements in our own words — always verify against the code edition your jurisdiction has adopted, which may differ from the edition cited here.
Passing is not guaranteed. This is study material, not a substitute for the adopted code, for your licensing board's requirements, or for qualified instruction.