A technician adds R-22 to a commercial refrigeration system whose full charge is 75 pounds. What recordkeeping obligation does this trigger?
Not quite. The answer is D: Because the appliance holds 50 pounds or more of an ozone-depleting refrigerant, the technician must give the owner documentation of the service (including the date, type, and amount of refrigerant added), and the owner/operator must keep those records for at least three years and use them to calculate the leak rate
For appliances with a full charge of 50 lb or more of an ozone-depleting refrigerant, the leak-repair rule in § 82.157 requires the person adding refrigerant to hand the owner/operator documentation of the service, and the owner/operator must keep it for three years and calculate the leak rate every time refrigerant is added. That paper trail is how repeated 'topping off' of a leaking system gets caught. Because the 50-lb threshold and the ozone-depleting-refrigerant condition both matter, the stem names R-22.
Reference: 40 CFR Part 82 § 82.157(a), (b), (l)(2) (Records when refrigerant is added to a 50-lb-plus appliance)
Checked against the official text
Read the eCFR text current through 2026-10-30 of § 82.157. Paragraph (a) limits § 82.157 to appliances with a full charge of 50 lb or more of a class I/II refrigerant; (b) and (l)(2) require the servicing person to give the owner a record of the refrigerant added and the owner/operator to keep it three years.
Trade Code Wizard is not affiliated with, endorsed by, or licensed by the International Code Council (ICC), the National Fire Protection Association (NFPA), IAPMO, the ESCO Institute, NATE, HVAC Excellence, NASCLA, NICET, the U.S. Environmental Protection Agency, PSI, Prov, Pearson VUE, or any state or local licensing board. Exam and code names are used only to identify which examination this study material prepares you for.
These are original practice questions written to publicly published exam content outlines. They are not actual exam questions, and they do not reproduce code text. Explanations cite code sections and state requirements in our own words — always verify against the code edition your jurisdiction has adopted, which may differ from the edition cited here.
Passing is not guaranteed. This is study material, not a substitute for the adopted code, for your licensing board's requirements, or for qualified instruction.