What restriction does Section 608 place on who may purchase regulated refrigerant?
Not quite. The answer is D: Regulated refrigerant may be sold only to a certified technician or to a buyer who employs one and provides proof to the seller (a few narrow exceptions exist, such as sales to appliance manufacturers), and the seller must keep sale records for three years
Certification exists to make sure whoever handles refrigerant knows how to recover it and avoid illegal venting, so the rule ties purchase of regulated refrigerant to certification: the buyer must be a certified technician, or must employ one and give the seller proof. Sellers must keep invoices (buyer name, date, quantity) and any proof of employment for three years. A distributor selling to an uncertified buyer is itself in violation, not merely the buyer.
Reference: 40 CFR Part 82 § 82.154(c) (Sales restriction)
Checked against the official text
Read the eCFR text current through 2026-10-30 of § 82.154. Paragraph (c)(1) limits sale of regulated refrigerant to certified buyers, buyers employing a certified technician (with proof), and a short list of other exceptions; (c)(3) requires the seller to keep invoices for three years.
Trade Code Wizard is not affiliated with, endorsed by, or licensed by the International Code Council (ICC), the National Fire Protection Association (NFPA), IAPMO, the ESCO Institute, NATE, HVAC Excellence, NASCLA, NICET, the U.S. Environmental Protection Agency, PSI, Prov, Pearson VUE, or any state or local licensing board. Exam and code names are used only to identify which examination this study material prepares you for.
These are original practice questions written to publicly published exam content outlines. They are not actual exam questions, and they do not reproduce code text. Explanations cite code sections and state requirements in our own words — always verify against the code edition your jurisdiction has adopted, which may differ from the edition cited here.
Passing is not guaranteed. This is study material, not a substitute for the adopted code, for your licensing board's requirements, or for qualified instruction.