After a leak repair is performed on a covered appliance, what should be done before considering the repair complete and returning the equipment to full, unmonitored service?
Not quite. The answer is B: Verification testing: an initial verification test after the repair (before refrigerant is added back), then a follow-up verification test at normal operating conditions to confirm the repair held
A repair that looks complete is not the same as a repair verified to have stopped the leak. The rule requires an initial verification test once the repair is finished (before refrigerant is added back, when the system was evacuated) and a follow-up test after the appliance is back at normal operating conditions, within 10 days. Skipping verification risks discovering months later that the 'repaired' leak never actually stopped.
Reference: 40 CFR Part 82 § 82.157(e) (Verification tests)
Checked against the official text
Read the eCFR text current through 2026-10-30 of § 82.157. Both an initial verification test (after repair, before adding refrigerant) and a follow-up verification test (within 10 days of the initial test or of reaching normal operating conditions) are required.
Trade Code Wizard is not affiliated with, endorsed by, or licensed by the International Code Council (ICC), the National Fire Protection Association (NFPA), IAPMO, the ESCO Institute, NATE, HVAC Excellence, NASCLA, NICET, the U.S. Environmental Protection Agency, PSI, Prov, Pearson VUE, or any state or local licensing board. Exam and code names are used only to identify which examination this study material prepares you for.
These are original practice questions written to publicly published exam content outlines. They are not actual exam questions, and they do not reproduce code text. Explanations cite code sections and state requirements in our own words — always verify against the code edition your jurisdiction has adopted, which may differ from the edition cited here.
Passing is not guaranteed. This is study material, not a substitute for the adopted code, for your licensing board's requirements, or for qualified instruction.